Українські САУ Krab захистили антидроновими екранами (ФОТО)

Українські артилеристи на самохідних установках Krab почали застосовувати імпровізовані антидронові решітчасті екрани.

Фото:  26 АБр ЗСУ
Фото: 26 АБр ЗСУ

Вони призначені для захисту від атак російських дронів-камікадзе і скидів з безпілотників.

Фото САУ польського виробництва з удосконаленим захистом опублікувала 26-та артилерійська бригада ЗСУ імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича.

Проаналізувавши оприлюднені фото, Мілітарний вказує, що екрани з металевих каркасів та решіток повністю закривають самохідну артилерійську установку Krab з усіх боків, як корпус, так і башту, зокрема верхню її частину. Екрани прикривають і кормову частину САУ.

Металеві каркаси і сітка покликані викликати передчасну детонацію бойової частини безпілотників-камікадзе чи боєприпасу, скинутого з БПЛА.

Видання зазначає, що також є ймовірність, що дрон чи боєприпас застрягне у решітці, так і не вибухнувши. Таке рішення має убезпечити самохідну гаубицю від серйозних ушкоджень, таким чином зберегти її від знищення.

Екрани мають захистити від ударів російських дронів-камікадзе типу “Ланцет” та FPV дронів-камікадзе, які часто застосовується ворогом для ураження важливої бойової техніки. Також їх використовують для зручного розміщення на них маскувальних сіток.

Наварені на корпус САУ металеві екрани можна вважати подальшим розвитком розкладних антидронових сіток, які раніше використовували українські артилеристи, підсумовує мілітарний портал.

антидрони захист бронетехніки сау краб

Знак гривні
Знак гривні