В Україні почали серійно виробляти аналоги "шахедів", – Укроборонпром

Укроборонпром підтвердив серійне виробництво українського аналога ударних дронів "шахед". Сили оборони вже замовляють його для своїх операцій.

Фото: ЕП
Фото: ЕП

Про це заявив гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін в інтерв'ю ЕП.

Сметанін відповів ствердно на запитання, чи виробляється в Україні серійно безпілотник-камікадзе, який здатен літати на 1000 кілометрів. Про розробку і випробовування цього дрона ще на початку року повідомляло колишнє керівництво "Укроборонпрому".

"Виробляється. Зокрема у кооперації з іноземними партнерами. Де саме я розповідати не буду з міркувань безпеки. Головне, що вони літають і вибухають, а Сили оборони їх замовляють", – сказав голова оборонного концерну.

Він додав, що в Україні є багато державних та приватних виробників. "У нас є аналог "шахеда", а є і більш потужні моделі, бо "шахеди" так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками", – розповів Сметанін.

Коментуючи виробництво FPV-дронів, Сметанін також повідомив, що Укроборонпром допомагає масштабувати їхні розробки всім, хто звертається до концерну.

"FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти і ми виробляємо", – зазначив голова Укроборонпрому.

шахеди війна дронів укроборонпром виробництво БПЛА fpv-дрони

Знак гривні
Знак гривні