Що увійшло до нового пакета військової допомоги від Німеччини

Німеччина підготувала новий пакет військової допомоги для України, повідомляє пресслужба уряду ФРН.

Надводні дрони Sonobot 5. Фото: ДСНС
Надводні дрони Sonobot 5. Фото: ДСНС

До нового пакета військової допомоги увійшли:

Крім того, Німеччина надає дві пошукові радіолокаційні станції виявлення та корекції TRML-4D, які використовуються у складі зенітно-ракетного комплексу IRIS-T SLM.

Також Німеччина передасть дві системи протиракетного захисту AMAP, які будуть використовуватись у складі систем самооборони гелікоптерів.

Як інформує "Мілітарний", раніше повідомлялось, що гелікоптери ЗС України оснастять бортовими системами протидії ракетним загрозам AMPS від компанії Hensoldt.

Загалом замовлення включає 16 систем AMPS (Airborne Missile Protection System). Відомо, що поставлені системи самозахисту будуть інтегровані в українські гелікоптери чеською компанією LOM PRAHA.

До того ж у новому пакеті зазначається про спільне з Данією фінансування на підготовку 25 танків Leopard 1A5, які мають бути невдовзі передані Збройним Силам України.

Серед обладнання переданого урядом Німеччини Україні, мілітарний портал відзначає п’ять надводних дронів Sonobot 5. Апарати використовують для обстеження водойм і виявлення на дні боєприпасів та інших небезпечних предметів.

Надводний безпілотник Sonobot 5 може оснащуватися різними типами ехолотів та гідролокатором бокового огляду. Також дрон має відеокамеру для підтримки навігації та здійснення фото і відеофіксації.

Дрон може виконувати автономні місії за заздалегідь затвердженим маршрутом. Також ним може керувати оператор у радіокерованому режимі. Дані обстеження виводяться у реальному режимі часу.

україна-німеччина військова допомога зброя для України

Знак гривні
Знак гривні