Російські військові розстріляли сплячу родину з 9 людей в окупованій Волновасі: подробиці жахливого злочину

У тимчасово окупованій Волновасі на Донеччині російські загарбники розстріляли сім’ю Капканець, загинули 9 осіб, зокрема діти, повідомляє омбудсман Дмитро Лубінець.

Фото: Денис Казанський/Телеграм
Фото: Денис Казанський/Телеграм

Подробиці вбивства розкрив журналіст Денис Казанський.

"В одному з приватних будинків знайдено тіла дев'яти осіб з вогнепальними пораненнями, зокрема двох дітей. Зважаючи на те, що Волноваха – прифронтове місто, захоплене у 2022 році, і всі люди зі зброєю там – це російські військові, жодних сумнівів у тому, що це справа їхніх рук, немає. За моїми даними від місцевих – убили цілу родину Капканець. Вони зібралися разом на якесь сімейне свято", – розповів він.

Журналіст із посиланням на дані місцевих жителів розповів, що напередодні Андрій Капканець посварився з кадирівцями, які намагалися "віджати" його будинок. Кадирівці вирішили помститися. Увірвалися прямо в розпал сімейного застілля і вбили всіх, хто був присутнім, зокрема маленьких дітей.

Денис Казанський додав, що є інформація про те, що розстріл здійснили двоє російських військовослужбовців, які переміщувалися на мотоциклі. Журналіст також опублікував фото жахливого злочину (не рекомендовано до перегляду неповнолітнім, вагітним та людям зі слабкою психікою).

Як пише Цензор.НЕТ, крім Тетяни Капканець, невідомі застрелили її чоловіка – 53-річного Едуарда, їхніх синів – Андрія та Олександра. А також дружину Андрія – Наталю, їхніх двох дітей 4-річного Микиту та 9-річну Настю. Крім цього, злочинці розстріляли дружину Олександра — Катерину та її брата — 19-річного Дмитра Хотинського.

За даними російського видання ASTRA, злочин скоїли військовослужбовці ЗС РФ. На момент розстрілу всі жертви спали.

"Усі вбиті в голову. На ліжках. Будинок залили водою, мабуть, щоб приховати докази. Усі сусіди кажуть, що вбивці військові. Ніхто не затриманий, усім тепер страшно", — сказав сусід сім'ї.

Джерело російського телеграм-каналу ВЧК-ОГПУ розповіло подробиці вбивства:

"Абсолютно все вказує на те, що діяли добре оснащені військові, які пішли на розправу з приладами нічного бачення та автоматами з глушниками.

За відтвореною картиною розправи, вбивали сплячих людей 2-3 особи зі спеціальною військовою підготовкою та технологічним спорядженням. Стрілянина велася з автоматичної зброї з глушниками. За купчастістю влучень, малій кількості промахів та відсутності світла в будинку криміналісти роблять висновок, що стрілки були екіпіровані тепловізорами.

Йдеться саме про зачистку: усі дев'ять тіл зрешечені й більшість влучань у голови. Родичі, яких пустили на місце страти, зазначили, що звичний порядок у приватному будинку не порушено, а цінні речі залишилися на місцях — нічого не зникло".

волноваха окуповані території воєнні злочини рф геноцид терор

Знак гривні
Знак гривні