Німецький виробник "Леопардів", PzH 2000 і "Гепардів" приєднався до Альянсу оборонних індустрій

Німецька оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann приєдналася до Альянсу оборонних індустрій. Про це 25 жовтня повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Німецька оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann. Фото: knds.de
Німецька оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann. Фото: knds.de

"СЕО компанії KMW Ральф Кетцель передав нам відповідні підписані документи на німецько-українському бізнес-форумі в Берліні", – написав він.

Камишін додав, що Krauss-Maffei Wegmann – важливий партнер України, виробник танків Leopard 2, гаубиць Panzerhaubitze 2000 та Gepard.

На форумі також оголосили про створення ТОВ "Rheinmetall – Українська оборонна промисловість" – спільного підприємства німецького оборонного концерну Rheinmetall та АТ "Українська оборонна промисловість".

Спільне підприємство здійснюватиме обслуговування і ремонт техніки, яку партнери постачають Україні, повідомив Камишін. Також на ньому відбуватиметься локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

Раніше міністр з питань стратегічних галузей промисловості України заявляв, що у 2024 році буде готова перша продукція від західних оборонних компаній, які відкривають свої офіси в Україні. 

Він також запевнив, що вже до кінця 2023 року Україна дійде до виробництва десятків тисяч дронів різних моделей кожного місяця.

За словами Камишіна, це та сфера, яка зростає в Україні навіть швидше, ніж боєприпаси і бойова зброя.

"Що стосується можливостей вітчизняного ОПК, то ми значно зростаємо. А якщо говорити, наприклад, про снаряди, то нині ми виробляємо їх у рази більше, ніж за весь минулий рік. Але це в будь-якому разі це досить далеко від того, скільки нам потрібно", – наголосив Камишін.

Нагадаємо, 30 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій, що має на меті залучити оборонні підприємства партнерів до співпраці. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, наразі близько 60 компаній із 23 країн світу є учасниками Альянсу.

опк камишін виробництво зброї обороздатність україна-німеччина

Знак гривні
Знак гривні