Атака 17 жовтня на півдні та сході: якими маршрутами летіли "шахеди" та ракети (КАРТА)

У ніч на 17 жовтня російські війська вкотре атакували Україну, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та 6 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". ТЕКСТИ позначили на карті орієнтовний маршрут боєприпасів, взявши за основу дані телегра каналу war_monitor.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, вночі 17 жовтня противник застосував шість ударних БпЛА типу "шахед" з району мису Чауда (Крим) та одну керовану авіаційну ракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору окупованої Херсонщини.

"Шахеди" рухалися у бік Одеси, у напрямку аеродрому, о 02.49 досягли міста. О 03:25 помічено ракету, яка рухалась у напрямку Вознесенська, ймовірно, також у бік аеродрому, але була збита.

Як зазначили у ПС ЗСУ, на південному напрямку сили ППО знищили усі сім цілей.

Також відбулися пуски двох зенітних керованих ракет С-300 у напрямку Донеччини.

17-10

Наслідки атаки

Як повідомив глава Слов'янської МВА Вадим Лях, від ракетного удару росіян постраждав центр Слов'янська: "Є влучання у гуртожиток аграрного коледжу по вул. Свободи. На щастя, обійшлося без жертв".

Згодом у пресцентрі ДСНС розповіли, що, за попередньою інформацією, під завалами п'ятиповерхової будівлі гуртожитку перебувають дві особи. На місці події працюють рятувальники Донеччини та зведений загін ДСНС України. Тривають аварійно-рятувальні роботи.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Уламки одного зі збитих БпЛА на Одещині впали в яхт-клуб Одеси, де зруйновано будівлю школи вітрильного спорту та ангар зберігання майна, пошкоджено цивільні приватні катери та яхти. Люди не постраждали.

photo_2023-10-17_09-07-24
photo_2023-10-17_09-07-25

обстріли міст маршрут дронів маршрут ракет карта

Знак гривні
Знак гривні