США збільшать постачання дронів-камікадзе Switchblade 600 для України – Newsweek

Україна отримає більші поставки дронів-камікадзе Switchblade 600, що може підвищити здатність Києва знищувати російські об'єкти далеко за добре укріпленою лінією фронту.

Про це пише Newsweek.

800c6288-81a8b713823cde79c35c302ace9d0315

Switchblade 600. Фото: mil.in.ua

Зараз українські військові мають більше Switchblade 300 в порівнянні з Switchblade 600, але "це скоро зміниться", – сказав Чарлі Дін, віцепрезидент з глобального розвитку бізнесу і маркетингу оборонного підрядника AeroVironment.

Він також додав, що Switchblade 600 "надзвичайно важливі для оборони України".

Видання зазначає, що США надали Україні кілька типів безпілотників у рамках пакетів військової допомоги, зокрема Switchblade, але Пентагон не розкриває, скільки саме їх було надіслано.

Switchblades розроблялися понад десять років. Оригінальна модель 300 досі допрацьовується й оновлюється, а остання версія 300 має дальність польоту понад 20 км і може літати понад 20 хвилин.

Більший Switchblade 600 призначений для знищення ворожих танків і броньованих машин, які розкидані по полю бою. Найновіші моделі можуть літати понад 40 хвилин зі швидкістю понад 110 км на годину.

Оскільки російські війська оснащені важкою бронетехнікою, "використання такої зброї, як Switchblade 600, має вирішальне значення для ураження цих ворожих систем озброєння", – сказав Дін.

Switchblade 600 може забезпечити українським операторам дальність дії близько 100 км, що означає, що "вони можуть знищувати дуже важливі російські об'єкти далеко за лінією фронту, чого не може зробити жодна інша зброя", – наголосив представник AeroVironment.

За його словами, однією з переваг Switchblade є те, що весь шлях до кінця польоту дрона оператор може приймати рішення.

"Оператор може вирішити відлетіти від безпосередньої цілі, яку він переслідував спочатку, тому що він знайшов важливішу ціль. Це перевага порівняно з артилерією", – сказав Дін.

дрони-камікадзе switchblade україна-сша західна зброя

Знак гривні
Знак гривні