Британія передасть Україні зенітні установки Terrahawk Paladin: у чому їхня особливість (ФОТО)

Велика Британія анонсувала передачу Україні стаціонарних зенітних установок Terrahawk Paladin.

Про це повідомляє офіційний сайт британського уряду.

У новому пакеті допомоги від Британії, для забезпечення покращення протиповітряної оборони, була анонсована передача стаціонарної зенітної установки виробництва MSI Defence Systems – Terrahawk Paladin.

Terrahawk-Paladin-Image-8

Фото: MSI

Міністр оборони Британії Грант Шаппс сказав, що під час його нещодавнього візиту до Києва він запевнив президента Зеленського, що Велика Британія непохитно підтримує Україну та її найнагальніші потреби.

"Сьогодні я з гордістю повідомляю, що Сполучене Королівство разом із нашими союзниками виконує цю обіцянку, підписавши нові контракти щодо забезпечення України критично важливими системами протиповітряної оборони для захисту цивільного населення від варварської кампанії бомбардувань Путіна", – заявив Грант Шаппс.

Terrahawk-Paladin-Image-6

Фото: MSI

Як інформує Мілітарний, особливість установки Terrahawk Paladin полягає у повній автономності роботи, а також наявності відповідних датчиків та систем для пошуку, виявлення, захоплення та знищення повітряних, наземних та морських цілей на невеликій дальності.

Для знищення цілей використовується гармата, калібр якої можна змінити за бажанням замовника. У стандартній комплектації установка оснащується 30-мм гарматою Mark 44 Bushmaster II з можливим збільшенням калібру до 40-мм.

Разом з гарматою на платформі встановлена фіксована радіолокаційна щогла, з круговим оглядом, для виявлення малопомітних цілей.

Terrahawk-Paladin-Image-7

Фото: MSI

У парі з РЛС встановлена оптична система пошуку та захоплення цілі з денним та нічним каналом, що забезпечує знищення ворожих цілей у будь-яку погоду.

Для роботи системи використовується генератор, який забезпечує електропостачання для установки та комплекту управління. Саме управління відбувається дистанційно та можливе у непідготовлених місцях.

ППО західна зброя зброя ЗСУ україна-британія

Знак гривні
Знак гривні