Рюкзак-антидрон і рідка-легка броня. Які нові українські оборонні розробки презентували на Security 2.0

У Києві відбулася виставка безпекових технологій Security 2.0, на якій представили розробки українського виробництва.

Як повідомляє Мілітарний, виставка Security 2.0 об’єднала представників влади, керівників компаній, державний сектор та бізнес, міжнародні компанії, експертів в галузі безпеки для обговорення питань реагування в надзвичайних ситуаціях.

На виставці представили різні рішення, які мають допомогти з розмінування, спорядження для оборонців та деякі інші рішення.

Зокрема показали прозоре маскувальне покриття інфрачервоного діапазону, яке може наноситися на різні поверхні. Покриття «Теплові невидимки» призначене для розсіювання та відведення тепла, що має зробити техніку малопітною для тепловізорів.

Screenshot_5-2

Покриття «Теплові невидимки». Фото: Апостроф TV

Представлено мінний трал «Ларвус» та роботизована платформа «Гном» від компанії TEMERLAND. «Ларвус» призначений для знешкодження протипіхотних мін методом примусового підриву.

Screenshot_6-2

Платформи для розмінування від TEMERLAND. Фото: uprom.info

На виставці показали опрацьовану модель метеостанції для військових від Meteotrek – єдиного виробника метеостанцій в Україні, що переорієнтувався на військові потреби.

Компанія Kvertus показала семикілограмовий рюкзак-антидрон Kvertus AD Counter FPV, який недавно протестували на лінії фронту.

Це не індивідуальна річ, і кожному воїну такий рюкзак не потрібен. Тож група із 8-10 бійців може пересуватись під прикриттям одного такого рюкзака-антидрона. Вартість пристрою — 118 тис. грн.

Screenshot_8

Рюкзак-антидрон Kvertus AD Counter FPV. Фото: telegraf.com.ua

На виставці можна було побачити різні залізобетонні укріплення, які призначення для міст та для військових на лінії фронту.

Показані олівці для розмінування SF-1, призначені для пропалювання металу. Прилад має ефективно пропалювати металеві оболонки вибухонебезпечних предметів, наприклад, боєприпасів.

Screenshot_10-1

Олівець для розмінування на виставці SECURITY 2.0. Фото: Промисловий портал

Компанія Rhino показала рідку-легку броню для автотехніки, яка додає максимум 90 кг ваги та яку наносять методом розпилення. Його можна також нанести на металеві конструкції, поверхні будинків тощо.

MyCollages-1-2

Рідка-легка броня для автотехніки компанії Rhino. Фото: Telegraf

На польових випробуваннях із підривом гранат РГД-5, DM50 і DM51 (від 1 до 3 метрів) на незахищеній частині кількість уражень сягнула 97, на захищеній — одне пробиття.

українські розробки війна технології оборонна промисловість

Знак гривні
Знак гривні