У міністра оборони Умєрова три нових заступника, яких бракувало: хто вони

Кабінет міністрів на своєму засіданні 5 жовтня призначив ще трьох нових заступників нового міністра оборони Рустема Умєрова.

Про це міністр оборони повідомив у своєму Facebook.

Новими заступниками Умєрова стали:

Іван Гаврилюк – заступник з питань військово-технічної політики

54729367_1217681195067802_734507568746987520_n

Іван Гаврилюк. Фото: Генштаб ЗСУ

Генерал-лейтенант. У квітні-серпні 2022 року був головою робочої групи України в координаційному центрі з надання допомоги у Німеччині, раніше – радник Командувача сил логістики Збройних Сил України та керівник головного управління логістики – заступник Начальника генерального штабу ЗСУ.

Найважливіші завдання – розвиток ОВТ Сил оборони, перепрофілювання українського ОПК на номенклатуру НАТО та тісне співробітництво з країнами партнерами.

Дмитро Кліменков – заступник з питань закупівель

651e7e3341dd7_image_name-min-768x432

Дмитро Кліменков. Фото з відкритих джерел

Раніше працював комерційним директором АТ “Укртрансгаз”. За час роботи йому вдалося на понад 50% перевиконати план з закачування газу до підземних сховищ та на 15% збільшити кількість клієнтів-нерезидентів. До цього працював першим заступником голови ФДМУ, директором з інфраструктури та логістики МАУ та керівником великих проєктів у шведській компанії "Еріксон".

Ключові пріоритети на посаді – стандартизація, систематизація, дієвий контроль та цифровізація закупівель, створення поетапного алгоритму закупівель та контролю, повноцінний запуск Агенції нелетальних закупівель.

Станіслав Гайдер – заступник з питань інституційного розвитку

photo_2023-01-20_14-59-45-2-900x400-1-768x432

Станіслав Гайдер. Фото: Факти

Керівник цифрової трансформації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). На попередній посаді займався стратегічним плануванням Агенції за методологією цілей та ключових результатів (OKRs) де було переналаштовано ключові бізнес-процеси. Під його управлінням запущено Антикорупційний портал України, Реєстр корупціонерів, Єдиний портал повідомлень викривачів корупції та ін.

Нагадаємо, 27 вересня Кабмін призначив заступниками Рустема Умєрова виконавчу директорку Українського ветеранського фонду Мінветеранів Наталію Калмикову та заступника міністра фінансів Юрія Джигира. А проєктна менеджерка Мінцифри Катерина Чорногоренко стала заступницею очільника Міноборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

заступники умєров кадри міноборони

Знак гривні
Знак гривні