В Україні вироблятимуть чеські штурмові гвинтівки під брендом "Січ"

Чеська Республіка передасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2.

Про це повідомило міністерство оборони Чехії, інформує Мілітарний.

Розгортання виробництва цієї вогнепальної зброї на українських потужностях названо серед “флагманських” проєктів українсько-чеської співпраці, яку обговорювали на Міжнародному форумі оборонних індустрій в Києві.

Штурмові гвинтівки компанії Česká zbrojovka будуть виготовляти в Україні під брендом “Sich” (“Січ”).

Окрім того, чехи допоможуть українцям налагодити лінію виробництва боєприпасів. Цей проєкт втілюватиме компанія Sellier & Bellot.

08de0000-0a00-0242-89f1-08da458f1d82_w1597_n_st

Боєць "Грузинського легіону" зі штурмовою гвинтівкою CZ BREN 2. Фото: Радіо Свобода

"До речі, штурмові гвинтівки CZ BREN 2 вже перебувають на озброєнні українських бійців. У мережі з’являлося кілька фото та відео з цією зброєю. Можна припустити, що CZ BREN 2 використовують переважно підрозділи ГУР МОУ або придані у його розпорядження", – пише мілітарний портал.

Штурмова гвинтівка CZ BREN2 розроблена чеською компанією CZ-UB як удосконалена версія CZ-805 BREN. Зброя випускається серійно й стоїть на озброєнні Чеської армії.

Штурмова гвинтівка використовує газовідвідну автоматику з коротким ходом газового поршня та замиканням затвора. Автомат має швидкозмінний ствол, що дозволяє швидко змінювати довжину, так і калібр.

Ствольна коробка виконана з алюмінієвого сплаву, коробка ударно-спускового механізму разом з пістолетним руків'ям та приймачем магазину виконані із пластику.

виробництво зброї гвинтівки оборонна промисловість україна-чехія

Знак гривні
Знак гривні