"Купи російську маріонетку". Активісти з ЄС знайшли кумедний спосіб боротьби з російською пропагандою в Європі (ФОТО)

Прихильники України з країн ЄС створили в Інтернеті жартівливий онлайн-аукціон російських політичних маріонеток, повідомляє Informnapalm.

Сайт пропонує користувачам жартівливу пропозицію перекупити російських агентів впливу, які поширюють кремлівську пропаганду та наративи, вигідні режиму Путіна.

Політики показані як міньйони, схожі на маріонеток та "матрьошок".

photo_2023-09-28_10-21-08

"Ми – група активістів, графічних дизайнерів та художників, які прагнуть зробити свій внесок у зупинення російської пропаганди в Європі та виявити всіх, хто працює над поширенням прокремлівських наративів та робить заяви, вигідні Москві. Ми створюємо унікальні та якісні роботи цих маріонеток і розпочинаємо кампанію з протидії Росії та підтримки України", – йдеться на сайті проєкту.

Активісти пояснюють, як це працює: "Оберіть маріонетку. Зробіть ставку. Запропонуйте маріонетці гроші за припинення пропаганди. Заплатіть маріонетці або пожертвуйте українцям.

Знайдіть та оберіть свого улюбленого ставленика зі списку ідентифікованих проросійських поплічників/поплічниць, чий кремлівський стиль вас дратує".

Агенти Росії у Європі поділені на сайті за країнами та категоріями (політики, політичні експерти, журналісти, фейкові спостерігачі).

аукціон агенти кремля протидія рф дезінформація інформаційна війна російська пропаганда

Знак гривні
Знак гривні