Незаконний виїзд за кордон: у Держприкордонслужбі зробили заяву, що спонукатиме чоловіків не повертатися

Військовозобов’язані чоловіки, яки виїхали з України незаконно, не зможуть уникнути відповідальності.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає РБК Україна.

За його словами, це стосуватиметься чоловіків, які вирішили повернутися в Україну після незаконного виїзду за кордон.

Демченко розповів, що наразі є спроби незаконного перетину по зеленій ділянці кордону. Тобто це відбувається поза межами пунктів пропуску.

ca0b7cd47bea9f09yz0d74892efe86c3_w960

Фото: ДПСУ

"Наші військовослужбовці пропускають людей виключно на підставі тих умов і правил, які діють відповідно до постанови уряду, що регламентують перетин кордону для громадян України", - зазначив він.

Водночас речник ДПСУ наголосив, що ті військовозобов'язані чоловіки, які перетнули кордон у незаконний спосіб, не зможуть уникнути відповідальності за порушення.

"Якщо хтось у незаконний спосіб все ж перетнув державний кордон надалі, коли вони повертатимуться, то будуть притягнуті до відповідальності. Це не означає, що якщо людина здійснила таке порушення, вона уникне покарання, – зазначив Демченко.

За його словами, у вересні потік людей, які перетинали кордон зменшився порівняно із серпнем, однак він залишається на високому рівні.

Від ТЕКСТІВ: Такі заяви – це постріл собі в ногу, краще просто мовчати. По-перше, частина чоловіків виїжджала з окупованих територій і не мала можливості офіціно перетнути кордон. По-друге, після війни Україна потребуватиме людей, а такі заяви спонукатимуть чоловіків залишатися і ніколи не повертатися, намагатися інтеграції вже зараз. А якщо вони там знайдуть легальну роботу, то шанси на повернення стають мінімальні. Адже умови життя, зарплати і загальна облаштованість простору в Європі набагато кращі ніж в Україні.

виїзд за кордон ухилянти дпсу демографічна криза

Знак гривні
Знак гривні