Якими є глобальні переваги від розпаду РФ? Про це розкажуть на V Форумі вільних держав постРосії у Лондоні та Парижі (АНОНС)

12-14 жовтня у Лондоні та Парижі відбудеться восьмий Форум вільних держав постРосії, повідомляють організатори.

Тема форуму: "Глобальні переваги постРосії".

Дати подій:

З фінальною програмою з таймінгом виступів учасників можна ознайомитися за посиланням.

Учасники форуму:

Прем'єр-міністр уряду Чеченської Республіки Ічкерія Ахмед Закаєв, колишній сенатор і заступник міністра закордонних справ Італії Джанні Вернетті, директор Башкортського національного політичного центру Руслан Габбасов, засновник Rhodus Intelligence Каміль Галєєв, співзасновник руху "Вільний Ідель-Урал" Рафіс Кашапов, британський журналіст і публіцист Едвард Лукас, професор Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тарас Кузьо, президент Австрійського комітету з питань членства в НАТО Гюнтер Фелінгер, співголова Руху за свободу "Вільна Удмуртія" Сергій Антонов, старший науковий співробітник Джеймстаунського фонду Януш Бугайський та інші.

Снимок экрана 2023-09-25 161436

"Як ми можемо завершити розпад Російської імперії (як "Російської Федерації") шляхом контрольованої, ненасильницької деколонізації, щоб досягти найкращих результатів для всього цивілізованого світу в 21-му столітті й гарантувати вільні, відкриті суспільства і нову архітектуру колективної безпеки?

Відповідь проста: реальне взаємовигідне партнерство глобальних держав та регіональних "наставників-сусідів" з незалежними державами постросійського простору може допомогти поневоленим народам та колонізованим регіонам не лише звільнитися від московської імперської окупації, а й надати підтримку у відновленні та успішному державотворенні.

Століттями кремлівська пропаганда виправдовувала військові звірства, репресії та акти геноциду (а тепер терористичні акти та існування терористичної держави) тим, що деколонізація московської імперії "якимось чином" створить "катастрофу" (sic!) у світі.

Настав час усвідомити, що ці страхи абсолютно безпідставні. Демонтаж європейських імперій став беззаперечною, навіть банальною історією. І деколонізація, і деімперіалізація принесли вигоди та переваги всім сторонам. Якщо ми спиратимемося на досвід минулого, то зможемо мінімізувати ризики зараз. У нас є всі можливості зробити цей процес максимально контрольованим і ненасильницьким", – зазначають організатори заходу.

377286645_260717100257476_908032793905926150_n

Вони також перелічують переваги, які виникнуть у разі утворення незалежних держав на території сучасної РФ

Організатори нагадують, що заснований навесні 2022 року Форум вільних держав постРосії – це спільнота і громадська платформа, яка об'єднує лідерів рухів поневолених націй і регіонів "Російської Федерації" (яка не є федерацією) задля сприяння її мирній, ненасильницькій деколонізації.

Платформа веде антиколоніальну національно-визвольну боротьбу проти московського імперіалізму. Активісти вже провели Форуми ВНП у Японії, США, Європарламенті, Швеції, Чехії та Польщі.

Докладніше з анонсом події можна ознайомитися тут. Ключові тези спікерів тут, тут, тут і тут.

корінні народи рф форум внп розпад росії деімперіалізація рф

Знак гривні
Знак гривні