Надумана позиція Держаудитслужби створила загрозу нацбезпеці, – КБ "Луч"

Позиція Держаудитслужби щодо повернення прибутку на оборонних закупівлях створила загрози національній безпеці та оборони держави.

Про це йдеться у заяві КБ "Луч".

Зазначається, що держпідприємство звернулося з офіційними листами до прем'єра Шмигаля, секретаря РНБО Данілова, міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Камишіна та гендиректора Укроборонпрому Сметаніна з проханням врегулювання відповідності висновків Держаудитслужби законодавству.

"Окрім військової агресії Російської Федерації проти України, ДП «ДержККБ «ЛУЧ» зіткнулося із внутрішніми чинниками, які ускладнюють виконання поставлених завдань розробки та виробництва зброї перемоги.

Надумана позиція посадових осіб Держаудитслужби щодо заборони включення прибутку до складу ціни створила реальні загрози національній безпеці та оборони держави.

Висновки Держаудитслужби викликають здивування та обурення, спричинили розбіжності та судові процеси між органами влади у період воєнного стану, а матеріали ревізії передано правоохоронним органам, на підставі яких відкрито кримінальні провадження.

У штучному виникненні вказаних загроз зацікавлена передусім Російська Федерація, в інтересах якої ДП «ДержККБ «ЛУЧ» неодноразово зазнавало перепони у вигляді видуманих наклепів, бюрократичних перешкод нашій роботі", – йдеться у заяві.

Читайте також: "Дії Держаудитслужби і ДБР мають ознаки диверсії проти ВПК країни", – гендиректор "Української бронетехніки"

ДАСУ КБ Луч впк оборонна промисловість

Знак гривні
Знак гривні