Уряд схвалив проєкт бюджету на 2024 рік. Він має п'ять пріоритетів

Кабінет міністрів затвердив проєкт держбюджету на 2024 рік з власними доходами загального фонду бюджету у 1 трлн 560 млрд грн та видатками загального фонду у 3 трлн 108 млрд грн.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ключовий акцент цього проєкту — оборона і безпека нашої країни. Направляємо понад половину всіх ресурсів бюджету — 1,685 трильйона гривень. Ця сума на 113 мільярдів більша, ніж цього року. Буде ще більше зброї та техніки. Більше дронів, боєприпасів, ракет. Так само як і цьогоріч, кожна копійка податків громадян і бізнесу піде на забезпечення наших Сил безпеки й оборони», — зазначив голова уряду.

Другий пріоритет — це соціальна сфера. Видатки бюджету складуть 469 млрд грн, що на 25 млрд більше, ніж цього року.

Третій пріоритет — медицина та освіта. На сектор освіти виділяємо 179 млрд грн, і це на 23 млрд більше, ніж цього року. На медицину — 202 млрд грн, що на 24 млрд перевищує видатки 2023 року.

Четвертий пріоритет — підтримка ветеранів. Видатки за цією програмою збільшаться удвічі — з 6,8 млрд грн у 2023 році до 14,3 млрд грн у наступному.

П’ятий пріоритет — відновлення економіки.

"Жодного підвищення податків не передбачається. Уряд продовжує програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів єРобота, підтримку українських стартапів.

Також запускаємо нові програми для індустріальних парків, для реалізації інвестиційних проєктів, для підтримки українського виробника", — розповів Шмигаль.

Читайте також: Якими будуть наслідки, якщо у місцевих громад заберуть мільярди "військового" ПДФО

уряд шмигаль держбюджет

Знак гривні
Знак гривні