Третя штурмова бригада про визволення Андріївки: 72 ОМСБр РФ розбита вщент

Воїни 3 окремої штурмової бригади визволили Андріївку на Донеччині.

Про це вони офіційно повідомили у телеграмі.

Зазначається, що в результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки був оточений, відрізаний від основних сил та знищений. За дві доби Третя окрема штурмова бригада ліквідувала:

- начальника бригадної розвідки ворога;

- трьох комбатів ;

- та майже всю піхоту 72 бригади, разом з офіцерами і значною кількістю техніки.

"Станом на зараз бої тривають, наші підрозділи продовжують закріплюватись на нових позиціях.

Підкреслюємо, підрозділи 72-ї омсбр рф неодноразово діставали вагомих втрат та поразок від зіткнень з Третьою штурмовою раніше. Тепер, після відновлення та перегрупування, ворог зазнав тотального провалу.

Взяття та утримання населеного пункту Андріївка — наш шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута, і ключ до успіху всього подальшого наступу", — зазначили оборонці.

Нагадаємо, зранку 15 вересня про визволення Андріївки повідомили у Генштабі ЗСУ. За день до цього про деокупацію населеного пункту заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Однак вона змінила свою заяву після того, як пресслужба 3-ї окремої штурмової бригади вказала, що такі заяви Міноборони передчасні.

"Заява про взяття Андріївки є хибною та передчасною. Наразі тривають серйозні і важкі бої в районах Кліщіївки та Андріївки. Подібні заяви є шкідливими, несуть загрозу для життя особового складу та шкодять виконанню бойових завдань", — заявила бригада 14 вересня.

У розмові з ВВС Україна представник Генштабу ЗСУ порадив слухати саме їх, а не заяви заступниці міністра оборони.

Чому Андріївка важлива

Село Андріївка є одним з ключових населених пунктів південніше Бахмута для перерізання логістики росіян (сполучення з Горлівкою) та оточення міста.

Важкі бої за село тривають багато місяців і ще в липні ЗСУ повідомляли про те, що наближаються до його визволення.

25 липня речник східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий вказував, що можливе звільнення цього населеного пункту покращить тактичне положення українських сил і дозволить оточити чи витіснити росіян з Бахмута.

За словами командувача східним угрупованням сил Олександра Сирського, взяття Бахмута має стратегічне значення.

"У першу чергу Бахмут — це центр зосередження основних напрямків і доріг. Ну, наприклад, через Бахмут іде дорога з Дебальцевого, дорога з Сіверська, дорога з Горлівки, дорога з Костянтинівки і дорога зі Слов'янська. Тобто це центр, де сходяться всі ті шляхи", — наполягав Сирський.

Він вважає, що росіяни перебувають у місті в напівоточенні.

"Цим просто не можна не скористатися", — казав Сирський.

І для цього оточення ключовими селами є Андріївка, Курдюмівка і Кліщіївка.

визволені території втрати ворога битва за донбас

Знак гривні
Знак гривні