Повені у Лівії поглинули цілі квартали: тисячі загиблих і зниклих безвісти (ФОТО, ВІДЕО)

Є побоювання, що тисячі людей загинули під час повеней, які охопили східну частину Лівії після того, як шторм Даніель обрушився на північноафриканську країну, поглинувши цілі квартали, а разом з ними й невідому кількість жителів.

Про це пише The Washington Post.

F50aI_8WoAAVJNw

Фото: Nahel Belgherze

Найбільше постраждало місто Дерна, де бурхливі потоки води прорвали дві дамби й змили в море цілі будівлі.

Осман Абдул Джаліль, міністр охорони здоров'я і речник визнаного ООН уряду на заході Лівії, повідомив місцевому телеканалу "Аль-Масар", що ситуація в східному місті продовжує погіршуватися, і щонайменше 2 000 людей були знайдені мертвими.

CPPKQGT3FBJHLCCCCJYKSOFD7A

REUTERS/Omar Jarhman

"Я очікую, що кількість загиблих зросте до 10 000", ― сказав він телеканалу рано вранці у вівторок. За його словами, остаточна кількість загиблих залишається невідомою, оскільки багато районів міста залишаються недоступними. За оцінками, в Дерні проживало близько 90 000 жителів.

Тамер Рамадан, голова лівійської делегації Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, сказав, що приголомшлива кількість людей вважається зниклими безвісти ― до 10 000 в п'яти найбільш постраждалих містах. Він додав, що очікує, що кількість загиблих буде обчислюватися тисячами.

Інфраструктура Лівії неодноразово зазнавала ударів під час громадянської війни, що спалахнула після падіння Муаммара Каддафі у 2011 році. Зараз країна залишається розділеною між конкуруючими урядами на сході та заході.

Захід, де міститься уряд, підтримуваний ООН, поспішив на допомогу сходу після того, як з'явилися апокаліптичні кадри стихійного лиха.

повені стихійне лихо лівія

Знак гривні
Знак гривні