Позивний "Камікадзе". Як Василь з Мукачева підірвав трофейний танк перед позиціями окупантів

128 ОГШБр застосувала в Запорізькій області проти росіян нову тактику – трофейний танк-камікадзе.

Як пише ужгородський журналіст і військовий Ярослав Галас, перед ворожими укріпленнями танк підірвався на міні, але вибух від детонації закладеного боєкомплекту був такий, що більше з тих позицій нашу піхоту ніхто не тривожив.

За словами Галаса, найнебезпечнішу роль в операції виконав механік-водій. Він мав повести начинений вибухівкою танк до ворожих позицій, а потім, вистрибнувши на ходу, підірвати дистанційним пультом.

"Обкладений вибухівкою танк разом із механіком виходив до ворога на відстань пострілу, і якби в нього влучили з гранатомета, жодних шансів вижити не було б. Виконати це завдання взявся Василь Дудинець із Мукачева. Простий чоловік, заробітчанин, багато років працював у Чехії. У лютому минулого року у Василя народилася донька, а на початку березня, наступного ж дня після хрестин, він сам пішов у військкомат", – описує історію Василя журналіст.

Після завдання з танком за Василем міцно закріпився позивний "Камікадзе".

376861374_10219240412199346_2277718882881128047_n

Василь Дудинець. Фото: Ярослав Галас/Фейсбук

Василь "Камкідзе" розповів про свою мотивацію:

"Звичайно, я розумів, що можу не повернутися. Але якби в танк влучили і здетонувала вибухівка, це була б миттєва смерть. Тобто, все зрозуміло – ти або живий, або мертвий. Це не той варіант, що відірвало руку й ногу і потім тебе дружина чи діти катають на інвалідному візку й підносять воду.

Для мене краще повернутися неушкодженим або швидка смерть. Ось чому я зразу погодився, коли командири розповіли про бойове завдання. Для чого всі ми сюди прийшли? Треба чимшвидше закінчувати війну, повертатися додому й виховувати своїх дітей".

тактика танки контрнаступ зсу героям слава

Знак гривні
Знак гривні