Понад 20 тис. строковиків, які відслужили свої терміни, просять Зеленського про "дембель"

На порталі електронних петицій, звернених до президента, з'явилася петиція щодо звільнення військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені законом терміни служби.

"До вас звертається більше двадцяти тисяч строковиків з проханням звільнити нас не очікуючи кінця дії воєнного стану.

Строковики до війни відслужили 15 місяців, не виходячи з військових частин, не бачачи світ та не відчуваючи ніякої підтримки з боку держави в плані морального та грошового забезпечення чесно та сумлінно віддавали борг Батьківщині у виді викреслених місяців життя на строковій службі.

Але ми знали, що вже скоро буде так званий дембель та наші думки не були зайняті цією байдужістю до строковиків", — йдеться у петиції.

2022-10-18-v-ukrayini-skasuvaly-pryzov-na-strokovu-vijskovu-sluzhbu-pid-chas-voyennogo-stanu

Фото ілюстративне. Джерело: Армія Inform

Ініціатори звернення нагадують, що 24 лютого 2022 року строковики встали на захист країни у всіх запеклих містах та селах, багато хто загинув та потрапив в полон.

"Через декілька місяців строковиків просто відправили в тилові частини задля замітання плацу та задоволення потреб командирів без всього, що потребує людина, але з додатковою винагородою, яку ви пообіцяли платити до кінця дії воєнного стану (яку скасував уряд)", — зазначається у петиції.

30 вересня ви скасували призов на строкову службу під час дії воєнного стану, залишивши призовників від 18 до 27 років недоторканими до служби й замість них повинні служити ми — призови 2020 та 2021. Це несправедливо", — наголошується в петиції.

Автор петиції пропонує звільнити військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені законом терміни служби та задуматись над відновленням призову на строкову службу під час дії воєнного стану задля залучення призовників до армії.

строковики петиції демобілізація

Знак гривні
Знак гривні