Скільки коштує Україні один день війни: Резніков назвав суму державних витрат

Один день війни коштує Україні 100 мільйонів доларів. Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"День війни коштує нам 100 мільйонів доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу в цілому. От просто вдумайтеся.

Тому несправедливо пред’являти претензії державі – військово-політичному керівництву, всім – від місцевих керівників до парламенту, уряду, президента, що все роблять волонтери. Це не так”, – зазначив Резніков.

7c29d330-b9ad-11ed-89f4-f3657d2bfa3b

Фото: УНІАН

При цьому міністр оборони уточнив, що поставки від волонтерів із 24 лютого 2022 року донині – це 3% від усього, що “потрапило на війну”.

Він підкреслив, що фактично армію забезпечують громадяни України, бо працюють і сплачують податки, які спрямовуються в державний бюджет, а звідти – у тому числі на армію.

“Армія сьогодні – найбільший споживач коштів. Але ж кошти потрібні й на утримання країни в цілому: на інфраструктуру, на відновлення, на підтримку соціально незахищених. Тому треба працювати й платити податки. Треба бізнесу бути активним і підтримувати підприємців”, – додав міністр оборони.

Нагадаємо, 3 вересня Володимир Зеленський заявив, що впродовж тижня запропонує парламенту звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони і призначити на неї чинного голову Фонду державного майна Рустема Умєрова. 4 вересня Резніков повідомив, що подав до Верховної Ради заяву про відставку.

резніков податки волонтери війна економіка

Знак гривні
Знак гривні