Екопарк "Осокорки" у Києві забудовують під прикриттям заборони на відвідування лісів: як це зупинити

На сайті електронних петицій Київської міської ради триває збір підписів з вимогою заборонити проїзд будівельної техніки до екопарку "Осокорки".

tild3332-3331-4461-b334-666431626364__20190721_181453

Екопарк "Осокорки". Фото: ecopark-osokorky.com.ua

Автори петиції нагадують, що у березні 2022 року міський голова Віталій Кличко своїм розпорядженням заборонив відвідування лісів у Києві.

Це, зокрема, поширювалося й на в’їзд до лісів транспортних засобів та іншої техніки, за винятком тих, що використовують ЗСУ та спецслужби. Строк заборони визначений – до кінця запровадженого в Україні воєнного стану.

"На виконання доручення міського голови було блоковано проїзд та прохід для населення на територію, що на південь від вул. Колекторної. Відповідно до реалізації петиції № 713 "Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків" тут має бути створено екологічний парк "Осокорки".

30 червня 2023 року, попри пряму заборону міської влади, до природної зони було організовано заїзд важкої будівельної техніки. Розпочато незаконне будівництво ЖК H2O на березі озера Небреж разом з його поступовим засипанням", – йдеться у петиції.

Водночас, зазначають автори ініціативи, прохід населення до цієї території залишається блокованим, тобто фактично будівництво здійснюється під прикриттям заборони на відвідування лісів для населення.

"Це віроломний акт нахабства київських забудовників, які користуються війною, щоб зробити собі бізнес не може залишатися непоміченим і потребує негайної реакції міської влади!" – наголошується у петиції.

Підписати петицію можна тут.

Докладніше про екопарк "Осокорки" читайте за посиланням.

київ забудовники петиції екологія

Знак гривні
Знак гривні