РФ переосмислює позицію своєї ППО після серпневих невдач з атаками дронів, – британська розвідка

У серпні 2023 року по Росії було завдано 25 окремих атак дронів-камікадзе. За даними британської розвідки, багато цих БПЛА досягли своїх цілей, що, ймовірно, означає, що російська ППО зазнає труднощів з їх виявленням і знищенням.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

У ніч 30 серпня по Росії було завдано до п'яти окремих ударів дронами-камікадзе, що стало найбільшою атакою на Росію з початку війни.

Вибухи були зафіксовані в Москві, Брянську та Рязані, а також на авіабазі в Пскові неподалік кордону з Естонією. Внаслідок атаки на Псков, ймовірно, було пошкоджено кілька російських військово-транспортних літаків, зазначається в зведенні.

Оскільки Росія зазнає невдач у перехопленні атак дронів, там переосмислюють свою позицію протиповітряної оборони в районі між Україною та Москвою, щоб краще протистояти цим атакам. Попередні удари по російських військових авіабазах призвели до розосередження російських літаків територією Росії. Проте нещодавні удари по Сольцях і Пскову продемонстрували, що БПЛА мають значну дальність дії, що ускладнює подальше розосередження, йдеться у зведенні.

"Цілком ймовірно, що Росії доведеться розглянути можливість встановлення додаткових систем ППО на аеродроми, які, на її думку, наражаються на ризик атак БПЛА", – зазначають у Міноборони Британії.

дрони-камікадзе атаки на аеродроми атаки на території РФ

Знак гривні
Знак гривні