Євген Дикий: У вересні буде шалена битва за Токмак, вона може стати вирішальною для літньої кампанії

"Ризикну спрогнозувати: до нашої наступної зустрічі (в середині вересня – ред.) буде точитися шалена страшна битва за Токмак. І вона може стати вирішальною для всієї і цієї кампанії. Не війни в цілому, але для цієї наступальної кампанії". Таку думку висловив військовий і політичний аналітик, ветеран АТО, колишній командир штурмової роти батальйону “Айдар” 2014-2015 років Євген Дикий в інтерв'ю Новинарні.

"Хлопці і дівчата вже рубаються саме на другій лінії (оборони – ред.). Вони вже в ній. Ця лінія ж не метр окопу завширшки. Лінія – це доволі широка смуга, пов’язана між собою укріпленнями" , – каже Дикий.

На його думку, якщо ЗСУ звільнять Токмак, у російських окупантів буде дуже мало шансів утримати Мелітополь та Бердянськ. "Але вони це розуміють так само. Тому зараз на Токмак вони кинуть усе, що зможуть, і намагатимуться його утримати", – продовжує військовий аналітик.

Він також пояснює, як варто діяти українцям, які очікують прориву ЗСУ: "Треба просто допомагати нашим усім, чим можна. Не кричати, коли ж ви візьмете Токмак, а донатити, просто здавати кров, купувати для військових дрони, амуніцію, все, чого не вистачає. Ну, і хто вірить, то хай молиться".

Інтерв'ю повністю читайте за посиланням на Новинарні.

південь України контрнаступ зсу токмак війна

Знак гривні
Знак гривні