Більше третини українських дронів долають смугу радіоелектронних перешкод на кордоні з РФ

Росіяни розробили суцільну смугу радіоелектронних завад шириною в 60 км на кордоні з Україною. Проте 35-40% українських дронів долітають до своєї цілі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Economist.

Зазначається, що потужна система ППО та радіоелектронної боротьби Росії означає, що будь-яка українська атака вимагає ретельного планування. Проте Україна розробила алгоритми, які, схоже, працюють.

Так, оператори починають свої атаки рано вранці, коли концентрація ворожих військових може знижуватися. Вони здійснюють атаку таким чином, аби постійно тримати систему ППО ворога в напрузі.

The Economist пише, що українці збирають розвіддані (часто від західних партнерів) про радари, засоби радіоелектронної боротьби і протиповітряної оборони росіян.

Водночас Росія не може заблокувати всю свою величезну територію.

"Якщо ви можете проскочити 60 км станцій глушіння на кордоні, ви в російській глибинці, і гра розпочалася", — говорить джерело видання.

Так, близько 35-40 % українських безпілотників прориваються до своєї цілі.

Зазначається, що кампанія з використання безпілотників Україною зараз активізується з кількох причин. Резонансні удари по Москві покликані мати психологічний вплив, наближаючи пересічних росіян до реальності війни. Але українські військові інсайдери кажуть, що більшість їхніх операцій безпосередньо підтримує контрнаступ, який триває вже три місяці.

Так, безпілотники націлюються на склади пального, логістику, склади боєприпасів і маршрути доставки. Операції можуть здійснюватися на запит командувачів бригад, які можуть знати, де знаходяться ті чи інші військові об’єкти росіян, але не можуть "дотягнутись" до них.

Для таких атак Україна може використовувати одразу кілька видів дронів-камікадзе, серед яких, як повідомляє видання, модель "Морок", що здатна пролетіти на кількасот км вглиб території РФ.

дрони-камікадзе ППО кордон війна

Знак гривні
Знак гривні