В українських ВМС вперше створили бригаду під морські дрони-камікадзе

У складі Військово-морських сил ЗСУ вперше в історії сформована окрема бригада під морські дрони-камікадзе. Це 385-та окрема бригада морських безпілотних комплексів спеціального призначення.

Про це пише головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко та видання “Defense Express”, повідомляє Новинарня.

Український морський ударний дрон на Чорному морі. Фото ілюстративне
Український морський ударний дрон на Чорному морі. Фото ілюстративне

Так, президент України 24 серпня 2023 року з нагоди 32-го Дня Незалежності України вручав відзнаки військовим частинам та бойові прапори. Серед згаданих військових частин в цьому переліку згадується зокрема 385-та окрема бригада морських безпілотних комплексів спеціального призначення Військово-Морських сил ЗСУ.

“З чого випливає, що в складі ВМС України вперше в історії (не тільки українській) сформована окрема бригаду морських дронів”, – наголошує Клименко.

Журналісти “Defense Express” підкреслюють, що сам факт створення окремої бригади спецпризначення з катерами-камікадзе в складі ВМСУ непрямо підтверджує слова очільника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що уже налагоджено “нормальне серійне виробництво” такого виду зброї, і що тут вже не йдеться про “напівкустарне” виробництво “у гаражах”.

Тим більш в умовах, що коли 30% морських дронів уражають призначені цілі, але інші 60-70% знищуються окупантами, то сам факт переходу на серійне виробництво в принципі є необхідною запорукою для продовження атак на Чорноморський флот РФ з використанням катерів-камікадзе.

“Факт створення бригади спецпризначення з морськими дронами саме в складі ВМСУ також демонструє, що кожна атака з використанням цього виду зброї насправді є результатом координованих зусиль одразу кількох складових Сил оборони України, тобто національного флоту та спеціальних служб”, – резюмували в Defense Express.

війна дрони вмс зсу

Знак гривні
Знак гривні