Які ракети потрібні Україні для максимальної ефективності F-16, – Forbes

Україна хоче отримати від США американські крилаті ракети JASSM для винищувачів F-16. З їхньою допомогою буде простіше звільнити окупований росіянами Крим.

Про це пише Forbes.

Видання зазначає, саме те, що можуть нести американські F-16, має найбільше значення, оскільки сучасні ракети та високоточні бомби збільшують дальність удару українських військових літаків. Це дозволяє їм атакувати російські позиції в глибині окупованої території, не наражаючи пілотів на російську ППО.

Forbes нагадує, що поки що з далекобійного озброєння у бойової авіації України є надані Великою Британією крилаті ракети Storm Shadow та ідентичні SCALP-EG із Франції.

Polskyj-bagatotsilovyj-litak-F-16-z-raketoyu-JASSM

Польський F-16 з ракетою JASSM Фото: J. Sabak

"Але ракета, яка може мати найбільше значення, JASSM, двотонна малопомітна крилата ракета з дальністю дії 230 миль, все ще у списку побажань Києва. Доти, доки США не схвалять JASSM для передання Україні, українські F-16 не зможуть повністю реалізувати свій потенціал", – зазначає Forbes.

У статті зазначається, що F-16 ще не сумісні зі Storm Shadow/SCALP, але сумісні з JASSM, і, об'єднавши F-16 і JASSM, Повітряні сили ЗСУ "зможуть подвоїти свої можливості для глибинних ударів".

"Розширення крилатих ракетних сил ВПС України може допомогти Києву досягти однієї з головних цілей: звільнення Криму від російської окупації", – підсумовує видання.

Про можливості ракет JASSM докладніше читайте тут: F-16 для України: можливості, виклики, обмеження та найкращі застосування літака (ВІДЕО)

авіація ЗСУ JASSM F-16 ракети

Знак гривні
Знак гривні