У Києві затримали чоловіка, який підпалив 12 автівок військових (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Правоохоронці у Києві затримали чоловіка, який здійснив підпал 12 автівок військовослужбовців.

Як повідомляє Нацполіція, порушник власноруч виготовляв саморобні запалювальні пристрої та кріпив їх на автомобілі військових.

Оперативники карного розшуку столичного главку викрили чоловіка при спробі знищити 13-тий транспортний засіб.

19.08.2023pidpalavto5

Фото: Нацполіція

Начальник столичного главку Дмитро Шумейко розповів подробиці: «Наприкінці 2022 року мешканців Деснянського району вразила серія підпалів автомобілів. Для розкриття цих зухвалих злочинів залучалось багато сил поліції.

Встановлено, що усі користувачі автомобілів були військовими та особами, що мають стосунок до Сил оборони. Тому, крім проведення негласних слідчо-розшукових дій, поліцейські за участі СБУ провели контррозвідувальні заходи».

19.08.2023pidpalavto

Фото: Нацполіція

Відчувши, що правоохоронці вийшли на слід, зловмисник зупинився, однак у липні 2023-го знову підпалив декілька автівок військових.

«Проаналізувавши велику кількість інформації та висновки експертів, до нашого поля зору та оперативної розробки потрапив 35-річний місцевий мешканець, який переїхав до міста Києва з іншого регіону у 2014 році», – розповів керівник поліції Києва.

19.08.2023pidpalavto1

Фото: Нацполіція

Фігуранта поліцейські викрили «на гарячому» під час закладки запалювального пристрою до чергового автомобіля військового.

«Пристрої зловмисник виготовляв сам, які спрацьовували самостійно за визначеним часом. Свої дії затриманий пояснив негативним ставленням до військових. Перевірка його причетності до інших злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки України, триває», – додав Дмитро Шумейко.

19.08.2023pidpalavto2

Фото: Нацполіція

Правопорушнику повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу.

Санкція статті передбачає від трьох до десяти років позбавлення волі.

нацполіція київ підпали розслідування

Знак гривні
Знак гривні