Росія почала використовувати "шахеди" власного виробництва, – розвідка Британії

Росія почала використовувати ударні безпілотники власного виробництва на основі іранської розробки Shahed.

Про це повідомляється у свіжому огляді військової розвідки британського міністерства оборони.

У розвідці Британії зазначили, що росіяни імпортують виготовлені в Ірані безпілотники з вересня 2022 року.

За даними відомства, власне виробництво, ймовірно, дозволить Росії налагодити надійніше постачання ударних дронів у власні війська.

42_main-v1666010136

Фото: Getty Images

Водночас зазначається, що ефективність цього озброєння була різною, і Україна довела свою ефективність у нейтралізації більшості БПЛА такого типу.

"Росія, ймовірно, прагне досягти самодостатності у виробництві баражувальних боєприпасів в найближчі місяці. Однак поки що Росія залишається залежною від компонентів і готових озброєнь з Ірану, що постачається переважно через Каспійське море", – підсумовують аналітики британської розвідки.

Нагадаємо, після виходу Росії із зернової угоди окупаційні війська активно використовують "шахеди" для атак на портову інфраструктуру України.

Уночі 16 серпня 2023 року росіяни здійснили чергову атаку на півдні України. За даними Повітряних сил ЗСУ, сили ППО знищили 13 ворожих БпЛА у межах Одеської та Миколаївської областей. Внаслідок влучань по одному з портів Дунаю пошкоджено складські приміщення та зерносховища.

Зранку 16 серпня ворожі "шахеди" також зафіксували на Харківщині, працювала ППО. Повітряні сили ЗСУ знищили три дрони-камікадзе.

шахеди атака дрони зброя рф

Знак гривні
Знак гривні