Німецький Rheinmetall передасть Україні безпілотні системи нового покоління Luna NG: що можуть ці дрони

Німецький концерн Rheinmetall підтвердив майбутню передачу Україні безпілотного комплексу LUNA NG.

"Розвідувальний безпілотний літальний апарат нового покоління LUNA NG незабаром почне діяти в Україні. Система має бути готова до постачання протягом 2023 року", – йдеться у пресрелізі компанії.

Там також зазначається, що Rheinmetall робить ще один важливий внесок у підвищення ефективності українських збройних сил за допомогою передових технологій. LUNA NG вже налітав кілька тисяч годин, включаючи активне розгортання.

image-container

Фото Rheinmetall

"Досвід, накопичений під час війни в Україні, показує, наскільки важливими можуть бути результати розвідки в режимі реального часу на оперативному рівні. Саме це і є метою LUNA NG. Це останнє слово в безпілотній розвідці з повітряною підтримкою, він може виявляти, класифікувати і розпізнавати об'єкти в реальному часі", – зазначають у Rheinmetall.

LUNA NG складається з наземної станції управління та кількох БПЛА. Система також містить пускову катапульту, додаткове обладнання для уловлювання дронів під час приземлення, а також обладнання для швидкого ремонту. Все обладнання можна розмістити на вантажівці MAN HX зі змінним кузовом.

Завдяки надлегкій високостійкій конструкції дрони LUNA NG можуть залишатися в повітрі понад 12 годин. Максимальна злітна вага безпілотника 100 кг, швидкість польоту – 80-150 км/год, дальність польоту перевищує 150 км.

Завдяки додатковому обладнанню StaCom апарат здатний виконувати завдання на відстані до 300 кілометрів.

У компанії розповіли, що замовлена ​​для України система LUNA NG є частиною великого пакета військової допомоги, ініційованого урядом Німеччини в липні 2023 року.

війна технології бпла україна-німеччина

Знак гривні
Знак гривні