Росія масовано атакувала Україну ракетами: що відомо

15 серпня російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку на Україну. Вибухи лунали в різних регіонах.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, уночі 15 серпня Сили протиповітряної оборони збили 16 російських крилатих ракет. Серед знищених — «Калібри», Х-101/Х-555.

Загалом було 28 пусків крилатих ракет різних типів. Також зафіксували 8 пусків зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Чотири крилаті ракети Х-22 росіяни запустили з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування — Сольци, Шайковка). Ще 20 ракет Х-101/Х-555 випустили з 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування — Енгельс, Олєнєгорськ). А чотири ракети «Калібр» летіли з фрегата з акваторії Чорного моря (район Ялти).

photo_2023-08-15_05-18-45

Наслідки ракетної атаки у Львові. Фото: Андрій Садовий/Телеграм

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що в місті є влучання в житловий будинок, на верхніх поверхах якого зайнялася пожежа.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що, крім Львова, є пошкоджені будинки у Ставчанах і Суховолі.

У Дніпрі росіяни влучили у підприємство, виникла пожежа, постраждали люди.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що через удар по підприємству поранені 2 людини.

Внаслідок російського обстрілу Дніпропетровщини пошкоджено також спортивний об’єкт.

780x585

Фото: Сергій Лисак/Телеграм

"Важливий спортивний об'єкт для Дніпра. Тут приймали всеукраїнські змагання. Займалися діти. Сьогодні, окрім підприємства, російські ракети понівечили і його. Там вилетіли вікна, побитий фасад та внутрішня стіна", — написав Лисак.

У Луцьку росіяни влучили у промислове підприємство. Як повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко, станом на 7:35 загинуло 3 осіб. Ще кілька постраждалих перебувають у лікарні.

На Хмельниччині вночі відпрацювала ППО. Минулося без постраждалих і руйнувань. В Івано-Франківській області протиповітряна оборона збила ракету, уламки якої впали на приватне подвір’я.

Під ранок росіяни також вдарили ракетами по Смілі на Черкащині. Як повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, російська ракета уразила територію приватного підприємства. Ще одна поцілила по території медзакладу.

ракетний терор РФ обстріли міст масована атака

Знак гривні
Знак гривні