Спійманих на кордоні ухилянтів вистачило б на кілька бригад ЗСУ, – FT

За весь час повномасштабної війни на кордоні України було затримано стільки чоловіків, скільки потрібно для формування п'яти бригад ЗСУ.

Про це з посиланням на дані від українських прикордонників пише Financial Times, інформує Zn.ua.

Йдеться про 13 600 осіб, яких просто спіймали, і ще 6 100 тих, кого арештували просто на кордоні через використання підроблених документів.

"Нещодавня хвиля корупційних скандалів показує, що дехто сплачує тисячі доларів за документи про звільнення від військового обов'язку", — пише видання.

FT наголошує, що, попри "патріотичний запал", є люди, які намагаються уникнути призову до армії. За це вони готові платити великі гроші. 

3320866838785533900670671963796572815538140n

Фото: ДПСУ

Нагадаємо, 5 серпня Офіс генпрокурора повідомив про затримання начальника Голосіївського військкомату, який разом з керівником відділу КМВА за гроші переправляв військовозобовʼязаних через кордон.

За даними слідства, підозрюваний разом з начальником одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України організували незаконне переправлення через державний кордон трьох громадян. За таку послугу вони отримали 30 тис. доларів США.

3 серпня Служба безпеки України відзвітувала, що заблокувала два канали нелегального виїзду за межі України громадян призовного віку у Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Незаконні схеми організували чинний та колишній посадовці військкоматів.

Перед тим СБУ викрила співробітника Миргородського терцентру комплектування та соціальної підтримки, який брав хабарі за сприяння в ухиленні від призову на військову службу.

Як повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі УП, прикордонники та Міноборони налагоджують співпрацю щодо інформаційного обміну стосовно військовозобов’язаних осіб для унеможливлення спроб використання підроблених документів та корупційних ризиків.

виїзд за кордон ухилянти дпсу призов

Знак гривні
Знак гривні