Росія била "Кинджалами" по пілотах, які навчатимуться на F-16, – Ігнат

Під час ракетного удару 11 серпня росіяни намагалися знищити військовий аеродром і українських пілотів, які поїдуть навчатися на винищувачах F-16.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

Він зазначив, що одну ракету було збито над Київщиною, однак усі «Кинджали» прямували на Івано-Франківщину.

«Це черговий удар терористів ракетами Х-47. Ракети були спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць. І аеродром Старокостянтинів (Хмельницька область — ред.) найбільше зараз переживає наслідки ударів російських окупантів.

Цього разу Франківщина під прицілом, наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. І Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім. Таким чином, ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки», — сказав Ігнат в ефірі телемарафону.

Ігнат додав, що атака окупантів не мала успіху та не принесла їм бажаних результатів.

photo_2023-08-11_12-30-13

Наслідки ракетної атаки на Івано-Франківщині. Фото: ОГП

Раніше у ПС ЗСУ повідомили, що РФ вдарила чотирма ракетами Х-47 "Кинджал". Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому в Коломиї.

Уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор. За даними місцевої влади, внаслідок удару загинула дитина, є поранені.

photo_2023-08-11_12-30-11

Наслідки ракетної атаки на Івано-Франківщині. Фото: ОГП

Нагадаємо, як пише The Washington Post, перша група з шести українських пілотів завершить навчання на американських винищувачах F-16 щонайменше наступного літа. Друга група приблизно такої ж чисельності буде готова через шість місяців після цього, тобто приблизно до кінця 2024 року.

авіація ЗСУ кинджали атаки на аеродроми F-16

Знак гривні
Знак гривні