Повернувся з Фінляндії воювати за Україну. Яким був Ігор Суботяк, що загинув під час порятунку людей у Покровську

7 серпня від обстрілу в Покровську, під час порятунку людей із завалів загинув Ігор Суботяк, який повернувся з Фінляндії воювати за Україну.

"Підступна атака на Покровськ забрала життя коломиянина Ігоря Суботяка – військовослужбовця Івано-Франківського зонального відділу Військової служби правопорядку.

Після влучання першої ракети у житловий будинок він був на місці події. Прийшов на допомогу людям, які опинились у смертельній небезпеці через pociю.

За декілька хвилин ворог кинув другу ракету на Покровськ, повторно обстріляв місце, де тривала рятувальна операція. На превеликий жаль, Ігор отримав поранення, не сумісні із життям", – написав міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

Як повідомили в Товаристві українців у Фінляндії, з початком повномасштабного вторгнення Росії Ігор, не вагаючись ні секунди, залишив своє розмірене спокійне життя у Фінляндії та повернувся до України захищати її.

"Ігор був надзвичайно талановитою людиною з десятками захоплень та умінь, які сам опанував – блискучий бандурист, вокаліст та актор, неперевершений шахіст. Він був вірним другом з красною душею та щирим серцем, готовий допомогти при найпершій потребі. Та найбільше захоплювала його безмежна любов до рідної України.

В житті української громади Фінляндії Ігор був дуже активним та значимим. Він був провідним учасником хору Товариства українців у Фінляндії “Переспів” та актором Українського театру Фінляндії. Його гра на бандурі та неперевершений голос зачаровували усіх", – розповіли про загиблого захисника в Товаристві українців у Фінляндії.

Письменник, військовослужбовець ЗСУ й автор ТЕКСТІВ Артем Чапай написав щемливий допис про загиблого побратима, опублікувавши фото Ігоря.

366642161_10159752115658437_434378698260629038_n

Ігор Суботяк. Фото Артема Чапая. "Маю пів телефона його фото, бо фотографував його найбільше, як найближчу людину. Цю фотографію ми мали при наступному спільному виїзді в місто перезняти так, щоб жовтого та синього енергетиків у склянках було порівну. Не встигли", – написав Артем про загиблого друга.

Артем Чапай згадує Ігоря Суботяка як людину найвищих чеснот:

"Найкраща людина, з якою довелося познайомитися від початку війни. Людина, яка була емоційно найближчою в нашому підрозділі й одним із найкращих друзів узагалі.

Поки багато чоловіків правдами й неправдами намагалися виїхати за кордон, Ігор після 24 лютого повернувся з Фінляндії, де жив переважно вже 15 років. Він казав: 'Я подумав: ну як я там зможу ходити в сауну, коли вдома біда?'

Він найкраще в роті грав у шахи. Він грав на кількох музичних інструментах. Може, хтось пам'ятає відео, як він підбирає на бандурі пісню Челентано. В армії він почав учити англійську по Дуолінго і вже починав розмовляти нею.

Ми мріяли разом сходити в похід. Мріяли, що після війни приїду з дітьми до нього у Фінляндію.

29 серпня у нього мав бути день народження".

покровськ захисники України героям слава ракетний терор РФ загиблі

Знак гривні
Знак гривні