У РФ потужний вибух пошкодив завод, що виробляє військову оптику (ФОТО, ВІДЕО)

У середу, 9 серпня, у Сергієвому Посаді Московської області РФ прогримів потужний вибух на Загорському оптико-механічному заводі (ЗОМЗ), повідомляють російські ЗМІ та телеграм-канали.

Російська пропагандистська агенція ТАСС стверджує, що вибух нібито «відбувся на складі з піротехнічною продукцією», розташованому в орендованих приміщеннях, а його причиною стало порушення "технологічних процесів".

Крім того, пропагандисти з ТАСС повідомили, що компанія "Піро-Росс", яка орендувала склад із піротехнікою на заводі в Сергієвому Посаді, де стався вибух, перебувала у стадії банкрутства.

photo_2023-08-09_11-36-28

За даними губернатора Підмосков'я Андрєя Воробйова, 31 особа постраждала, 19 госпіталізовано, з них троє в реанімації у тяжкому стані, ще 12 – у травмпункті.

За словами очевидців, завод отримав серйозні пошкодження від вибуху. У щонайменше 10 будинках навколо ЗОМЗ вибуховою хвилею вибило шибки, у деяких квартирах навіть знесло міжкімнатні перегородки.

Як інформує Мілітарний, згідно з публічними даними, підприємство залучене до виконання російських державних оборонних замовлень. Воно спеціалізується на виробництві авіаційних прицілів, тепловізорів та тепловізійних систем наведення, засобів спостереження.

До номенклатури військової продукції підприємства також входять приціли, біноклі та монокуляри нічного бачення.

демілітаризація рф впк рф вибухи в рф

Знак гривні
Знак гривні