Дронова атака по Одещині: окупанти суттєво пошкодили морвокзал, елеватор, зернові ангари (ФОТО, ВІДЕО)

2 серпня вночі збройні сили РФ здійснили дронову атаку по Одещині. Ворог атакував об’єкти портової та промислової інфраструктури Дунаю, повідомляє Офіс генпрокурора.

photo_2023-08-02_09-20-06

Як йдеться у повідомленні ОГПУ, внаслідок обстрілу пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення.

photo_2023-08-02_09-20-08

Також суттєвих руйнувань зазнала триповерхова будівля «Морвокзалу».

photo_2023-08-02_09-20-07

Водночас Міністерство оборони України повідомило про пошкодження елеватора в дунайському порту Ізмаїл.

"Ще один елеватор в порту Ізмаїл Одеської області пошкодили росіяни. Українське зерно має потенціал, щоб нагодувати мільйони людей у ​​всьому світі. Але Росія обрала шлях вбивств, голоду та тероризму", – написали у відомстві.

За процесуального керівництва Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

"Ворог прицільно намагався знищити саме портову інфраструктуру на Дунаї. Продовжуючи тероризувати питання зернової ініціативи вдарив і по елеватору, і по зерносховищу, – розповіли в ОК "Південь".

Так також повідомили, що під час нічної атаки по півдню Одеської області силами протиповітряної оборони знищено 11 ударних безпілотників типу «Shahed-136».

photo_2023-08-02_09-20-08 (2)

Як повідомляє Reuters, атака російських безпілотників вночі 2 серпня завдала "серйозних" збитків українському порту Ізмаїл в Одеській області. 

Агентство пише, що нова атака Росії призвела до різкого зростання світових цін на продовольство.

"До виходу Росії з Чорноморської угоди українські річкові порти на Дунаї забезпечували близько чверті експорту зерна, і з того часу вони стали основним маршрутом, через який зерно вантажилося на баржі і відправлялося до румунського чорноморського порту Констанца для подальшого транспортування", – пише Reuters.

одещина атака дрони зернова угода порти

Знак гривні
Знак гривні