Перевершила Пентагон. В Індії добудовують найбільшу офісну споруду у світі (ФОТО)

Індійська архітектурна студія Morphogenesis завершує будівництво Surat Diamond Bourse в Індії, яка перевершила Пентагон і стала найбільшою офісною будівлею у світі.

Про це повідомляє Dezeen.

Розташована на околиці міста Сурат, офісна будівля площею 660 000 квадратних метрів була спроєктована як "місто в місті" для розміщення найбільшої у світі спільноти торговців діамантами.

Вона більша за будівлю Пентагону площею 620 000 квадратних метрів поблизу Вашингтона, округ Колумбія, який утримує титул найбільшої офісної споруди у світі вже 80 років з моменту завершення будівництва у 1943 році.

worlds-largest-office-building-morphogenesis-mumbai-india-surat-diamond-bourse_dezeen_2364_col_3

Фото: Edmund Sumner

Задумана як "знакова, але не гнітюча", будівля складається з дев'яти 15-поверхових крил, розташованих навколо центрального коридору.

У крилах розташовані 4 717 офісів для 67 000 працівників. Офіси мають площу від 28 квадратних метрів до понад 10 500 квадратних метрів.

Будівля спроєктована таким чином, що до будь-якого офісу можна дістатися з будь-якої точки входу на територію протягом семи хвилин.

Всі офісні крила з'єднує центральний каркас, що складається з серії атріумів на всю висоту будівлі, на які виходять балкони на кожному рівні.

Між цими крилами розташовані внутрішні дворики, які значною мірою затінені будівлею і використовуватимуться як неформальні торгові майданчики й місця для зустрічей.

"Внутрішні дворики дозволяють усім офісним приміщенням бути повністю освітленими вдень, вони також підтримують спосіб життя торговців, як на традиційному індійському базарі", – пояснили архітектори.

Окрім численних офісів, будівля містить фуд-зону, торгову площу та фітнес-клуб, а також приміщення для проведення конференцій та банкетів.

індія архітектура пентагон торгівля

Знак гривні
Знак гривні