Як Сили оборони звільняли Старомайорське (ВІДЕО)

35 окрема бригада морської піхоти ім. контрадмірала Михайла Остроградського показала, як звільняла населений пункт Старомайорське на Донеччині.

"27 липня 2023 року особовий склад 35-ої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського разом з побратимами батальйону АРЕЙ УДА звільнили населений пункт Старомайорське що на Донеччині.

Після того, як останній окупант залишив село, українські захисники офіційно розгорнули український прапор на деокупованій території", – йдеться у повідомленні.

27 липня звільнення Старомайорського підтвердив Генеральний штаб ЗСУ та президент України Володимир Зеленський.

Село міститься на півдні Донеччини, на кордоні із Запорізькою областю.

Як зазначають військові експерти, звільнення Старомайорського та сусіднього Приютного (воно поки що залишається під контролем армії РФ) дозволить ЗСУ атакувати з трьох сторін укріпрайон ЗС РФ в Урожайному на іншому березі річки Мокрі Яли, пише Еспресо. Це може змусити російські війська відійти на південь у напрямку до Старомлинівки на другу лінію оборони.

Як заявив речник Генштабу Андрій Ковальов під час брифінгу в п’ятницю, 28 липня, Сили оборони України після звільнення від російських окупантів села Старомайорське Донецької області закріплюються на досягнутих рубежах.

деокупація контрнаступ зсу звільнені території донеччина

Знак гривні
Знак гривні