У Китаї через рекордну спеку на пляжах сплеск популярності "фейскіні" (ФОТО)

Китай переживає рекордну спеку, і разом зі зростанням температури зростають продажі засобів захисту від сонця, які забезпечують майже повне покриття, пише GlobalNews.

Аксесуари на кшталт "фейскіні" розкуповуються в Китаї як засіб для захисту обличчя від сонячних опіків і раку шкіри від впливу ультрафіолетового (УФ) випромінювання.

Фейскіні чимось схожі на балаклави, з отворами для очей і рота, хоча вони зазвичай виготовляються з легких синтетичних тканин, таких як поліестер.

GettyImages-1266449555

Фото: Huang Jiexian/VCG via Getty Images

Зазвичай вони одного кольору, але популярний стиль імітує макіяж у стилі китайської опери.

Фейскіні не є чимось новим у Китаї, але аналітики кажуть, що цей аксесуар стає дедалі масовішим.

Світла шкіра є ідеалом краси в Китаї та більшій частині Азії. Вона вважається показником багатства і належності до привілейованого класу. Цей ідеал підкріплюється популярною культурою, а також багатомільярдною індустрією з відбілювання шкіри.

GettyImages-1267074616

Фото: Qian Han/VCG via Getty Images

Дані шанхайської компанії China Insights Consultancy показують, що ринок протисонцевого одягу в Китаї зростатиме зі середньорічним темпом приросту на 9,4 відсотка в період з 2021 по 2026 рік, а обсяг ринку досягне 95,8 мільярда юанів (17,6 мільярда доларів США) у 2026 році.

Дані платформи Tmall групи Alibaba демонструють істотні зростання продажів протисонцевого одягу "нового покоління" у порівнянні з попередніми роками.

Цього року в Китаї спостерігається рекордна кількість днів з високою температурою.

Китай зміни клімату тенденції одяг спека

Знак гривні
Знак гривні