У Токіо збереться VII Форум вільних народів постРосії: подробиці події

1-2 серпня у Токіо відбудеться сьомий Форум вільних народів постРосії (ВНП), повідомляють організатори.

Тема форуму: "Післязавтра. Постросійські космічні форсайти: виклики та можливості для Східної й Північної Азії".

Учасники форуму: прем'єр-міністр уряду Чеченської Республіки Ічкерія Ахмед Закаєв, ексдепутат Держдуми опозиціонер Ілля Пономарьов, заступниця голови Комітету Незалежної конфедерації Сибіру Марина Ханхалаєва, представник руху за незалежність Бурятії Денис Угрюмов, засновник Rhodus Intelligence Каміль Галєєв, директор центру European Resilience Initiative Center у Берліні Сергій Сумленний, старший науковий співробітник Джеймстаунського фонду Януш Бугайський та інші.

"З подій, що відбулися 23 червня 2023 року, відомих як "заколот Пригожина", можна зробити лише один висновок: це лише початок, і ситуація з безпекою в Росії погіршуватиметься.

Якщо ми хочемо уникнути десятків збройних конфліктів, перетворення всієї північної Євразії на поле бою бандитів, ПВК і агентів ФСБ та інших "принад", притаманних розпаду Московської імперії, є лише одна дійсно ефективна альтернатива: поява кількох десятків незалежних і вільних держав шляхом контрольованої, ненасильницької деколонізації так званої Російської Федерації", – зазначають організатори.

64aa6607838e314513b209a6_Japan ENG L-p-1080

Основні теми 7-го Форуму ВНП:

- Вироблення стратегій проактивних дій та можливих сценаріїв розпаду "Російської Федерації" і виникнення незалежних держав у північному та східному азійських регіонах постРосії (потенційно: Саха, Тихоокеанська Федерація, Сполучені Штати Сибіру, Бурятія, Республіка Чукотка і Камчатка, Тува тощо).

- Розробка дорожніх карт для забезпечення взаємовигідних результатів як для нових пострадянських азійських держав, так і для їхніх демократичних сусідів – Японії, Південної Кореї, Монголії, Тайваню та інших.

- Побудова нової архітектури колективної безпеки в Північній та Східній Азії, яка б мінімізувала ризики утворення сірих зон та поширення авторитарних режимів (КНР, КНДР та ін.).

- Обговорення потенційних векторів економічної, торговельної та безпекової співпраці, а також взаємовигідного вирішення давніх суперечок, пов'язаних з російською імперською спадщиною (зокрема, Північними територіями Японії та Карафуто).

- Налагодження прямого діалогу між лідерами рухів поневолених націй і регіонів – потенційними лідерами постросійських держав – і представниками Японії та інших вільних країн Східної Азії.

- Оцінка можливостей деокупації та швидкого фактичного звільнення Північних територій і Карафуто (принаймні його південної частини).

- Створення нових економічних, торговельних і безпекових регіональних альянсів у Східній Азії для розвитку добрих відносин між ліберальними державами регіону (Японія, Республіка Корея, Тайвань, Монголія та ін.) і новими пострадянськими державами в Азії.

Організатори нагадують, що заснований навесні 2022 року Форум вільних народів постРосії – це спільнота і громадська платформа, яка об'єднує лідерів рухів поневолених націй і регіонів "Російської Федерації" (яка не є федерацією) задля сприяння її мирній, ненасильницькій деколонізації.

Платформа веде антиколоніальну національно-визвольну боротьбу проти московського імперіалізму. Активісти вже провели Форуми ВНП у США, Європарламенті, Швеції, Чехії та Польщі.

форум внп деколонізація японія корінні народи рф розпад рф

Знак гривні
Знак гривні