Що відповів Rheinmetall на погрози РФ знищити бронетанковий завод в Україні

Генеральний директор німецького збройового концерну Rheinmetall Армін Паппергер відреагував на погрози російської влади розбомбити майбутній завод концерну в Україні.

Про це пише німецьке видання Bild.

"Такий завод, якщо його буде побудовано, стане законною ціллю для збройних сил РФ", – наводить видання слова представниці МЗС РФ Марії Захарової.

Як зазначає Bild, "погрози російських чиновників звучать не вперше", зокрема, заступник голови ради безпеки РФ Дмітрій Медведєв раніше пообіцяв "салют із "Калібрів", якщо завод побудують.

У відповідь на погрози російських високопосадовців гендиректор концерну заявив, що від планів створення заводу в Україні не відмовляється.

0205babe32c784de4d3e71cc31c8494e,c5d2440a

Армін Паппергер перед основним бойовим танком "Пантера". Фото: Julian Stratenschulte/dpa

Крім того, Армін Паппергер сказав, що планує захистити оборонне підприємство від російських атак за допомогою систем протиповітряної оборони власного виробництва.

"Для нас у Rheinmetall ключовим завданням є підтримка наших українських партнерів у боротьбі за свободу й демократію і якнайшвидше задоволення їхніх нагальних потреб", – наголосив Паппергер.

Bild нагадує, що Rheinmetall створює виробниче підприємство в Україні спільно з державним концерном "Укроборонпром" і матиме в ньому мажоритарний пакет акцій. З виробничої лінії в Україні сходитимуть боєприпаси, бронемашини, а також основні бойові танки Panther.

Згодом завод зможе виробляти до 400 бойових танків на рік. Крім того, на підприємстві також ремонтуватимуть бронетехніку Fuchs.

ППО танки західна зброя rheinmetall погрози рф

Знак гривні
Знак гривні