Кримський міст знову "втомився": що відомо про інцидент (ФОТО, ВІДЕО)

Представник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов повідомив, що на Кримському мосту сталася "надзвичайна подія", у зв'язку з чим рух на мосту зупинений.

За його словами, НП сталася в районі 145-ої опори з боку Краснодарського краю РФ.

Російські телеграм-канали пишуть з посиланням на місцевих жителів, що на Кримському мосту "впав" проліт, цьому передувало щонайменше два вибухи.

780x780

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що на в'їзді на міст з боку Краснодарського краю РФ утворився багатокілометровий затор. Рух залізничного транспорту мостом також припинено. Крім того, зупинено поромне сполучення.

Також пишуть про двох постраждалих у легковому автомобілі на мосту.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов прокоментував заяви російської влади Криму про «надзвичайну подію» на Керченському мості.

«Зараз весь світ бачить багато кілометрові затори і порушення мостових конструкцій. Що стосується додаткових коментарів причин цього — ми не коментуємо. Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що «Кримський міст» – конструкція там зайва», – сказав він у коментарі Суспільному.

780x585 (1)

Він також зазначив, що через руйнування секції мосту в росіян виникнуть проблеми з логістикою.

«Оскільки півострів використовується росіянами як великий логістичний хаб для переміщення сил і засобів в глиб території України. Звичайно, будь-які логістичні проблеми це додаткові ускладнення для окупантів, які створюють потенційні переваги для українських сил оборони», – зазначив Юсов.

photo_2023-07-17_08-11-38

Як заявила в ефірі телемарафону речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, ситуація з вибухом на Кримському мосту може бути провокацією Росії на тлі напруження щодо "зернової угоди".

Водночас низка українських ЗМІ з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах пишуть про те, що атака на Кримський міст – це спецоперація СБУ та ВМС, здійснена за допомогою надводних дронів.

логістика рф кримський міст деокупація криму

Знак гривні
Знак гривні