Тисячі будівель і ділянок: з'явилася перша база даних нерухомості УПЦ МП

Антикорупційний центр NGL.media разом з YouControl зібрали інформацію про усю нерухомість, зареєстровану на УПЦ МП в Україні.

Усе виявлене майно розслідувачі звели у єдину базу даних і нанесли на карту з прив’язкою до конкретних адрес.

Якщо навести курсор на конкретну точку на мапі, то можна дізнатися тип майна (нерухомість, чи земля), його адресу, площу, тип власності, а також назву громади чи організації, яка ним користується. Якщо збільшити карту, то можна побачити межі ділянок чи конкретні будівлі.

Снимок экрана 2023-07-13 145524

Журналісти наголошують, що дані не враховують майна, зареєстрованого на фізичних осіб, пов’язаних з УПЦ МП. А майно УПЦ МП в Криму і на окупованій частині Донеччини та Луганщини вказане лише те, що досі зареєстроване за українським законодавством.

Крім того, розслідувачі створили ще один пошуковий рядок під картою, скориставшись яким можна отримати таблицю з повним списком майна.

NGL.media також встановили, що переважна більшість майна, яким користується УПЦ МП належить до комунальної власності (виняток - Київ і область).

property_2

Найбільше майна, яким володіє або користується УП МП, зареєстровано у Закарпатській, Донецькій, Київській, Одеській та Рівненській областях.

graphics1

З картою та таблицями бази нерухомості УПЦ МП можна ознайомитися за посиланням.

релігійна безпека УПЦ МП дані майно

Знак гривні
Знак гривні