Повітряні сили показали високоточні бомби JDAM-ER під крилом літаків ЗСУ (ФОТО)

З нагоди Дня незалежності США українські військові вперше опублікували фото високоточних бомб JDAM-ER з вітальними написами.

Відповідні знімки опублікував командувач Повітряних сил Микола Олещук.

20230704140931-8322.jpg

Між двома JDAM на фотоколажі – протирадіолокаційна ракета AGM-88 HARM.

«Я дякую народу та уряду Сполучених Штатів Америки за підтримку України в цей складний і доленосний для всього світу час. Наші воїни успішно використовують американську зброю для захисту українського народу від російського повітряного терору, наші пілоти щодня завдають авіаударів», – сказав Олещук.

Він додав, що підписані 4 липня бомби та протирадіолокаційні ракети HARM вже "досягли своїх цілей" і що для порятунку життя захисників та громадян Україні потрібні F-16.

Joint Direct Attack Munition (JDAM) – це комплект спеціального обладнання для некерованих бомб, що перетворює їх на “розумні”, керовані боєприпаси. Комплект складається з керованого оперення та системи інерційного керування в парі з GPS-приймачем. Траєкторії польоту бомби можна запрограмувати так, щоб ціль могла бути уражена під потрібним кутом.

Як повідомляє Мілітарний, Україна отримала від американських партнерів версію JDAM-ER (Extended Range). Вона має дальність ураження цілей до 72 км. "Точна номенклатура боєприпасів невідома, з опублікованих фото зрозуміло, що ЗСУ мають 500-фунтові (230 кг) версії. Бомби були інтегровані на винищувачі МіГ-29", – зазначає видання.

авіація ЗСУ україна-сша jdam пс зсу

Знак гривні
Знак гривні