Держконцерн "Укроборонпром" остаточно перетворили на акціонерне товариство: що змінюється

Від сьогодні, 29 червня, діяльність держконцерну "Укроборонпром" припинена. Натомість утворено АТ "Українська оборонна промисловість".

Про це йдеться в офіційній заяві підприємства.

Як зазначив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, перетворення держконцерну на акціонерне товариство – лише перший крок.

"Наступний крок — переведення штату, передача майна та подальші трансформаційні процеси. Далі — формування Наглядової ради відповідно до стандартів OECD", — повідомив Камишін.

c2453746f898eea7_w.jpg

Передісторія трансформації

21 березня Кабмін на своєму засіданні ухвалив рішення про перетворення державного концерну «Укроборонпром» в акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість».

"Це відправна точка перетворення Укроборонпрому на сучасну високотехнологічну оборонну компанію, де 100% акцій належить державі", – заявили у концерні.

«Це рішення відкриває нові можливості для розвитку ОПК України: трансфер технологій, впровадження стандартів ОЕСР та НАТО, залучення інвестицій, ремонт, обслуговування і створення нових видів озброєння та військової техніки», – пояснив тодішній генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

28 червня пресслужба міністерства з питань стратегічних галузей повідомила, що рішенням Кабінету Міністрів України призначено нового керівника акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" на термін до формування наглядової ради та проведення конкурсу на цю посаду.

"Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат всіх та все, що мав ДК «Укроборонпром»", – зазначили у міністерстві.

Призначений на посаду Герман Сметанін має 9-річний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. За словами очільника Мінстратегпрому Олександра Камишіна, новопризначеному гендиректору поставили три завдання:

реформи укроборонпром впк оборонна промисловість

Знак гривні
Знак гривні