Як снайпери допомагають здійснювати прориви тотально замінованої оборони окупантів

Богослов і снайпер ЗСУ Юрій Чорноморець, поспілкувавшись з керівником найкращої та найбільшої снайперської групи з Півдня, який брав участь в обох проривах, наголошує, що снайперські групи рятують ситуацію на передовій контрнаступу в умовах тотального замінування.

"Техніку застосувати неможливо через тотальне мінування. Застосовується нашими штурмовими групами монка (вочевидь, йдеться про контрольований підрив протипіхотної міни МОН-50, – ред.), вона прожигає прохід на 200 м, де всі піхотні міни спрацьовують.

Протитанкові закопані по кілька штук на глибині 70 см, технічно їх не побачити і не розмінувати, тому йде тільки піхота, яку прикривають снайпери, що мають забезпечити тотальний шквал прицільних і не дуже пострілів.

200 м пройшли, знову випалюємо просіку, і знову все вирішує мужність та розум штурмових груп і можливість снайперам вести безперервний вогонь", – описує ситуацію на фронті Чорноморець.

Він додає, що аналогічна тактика без кидання танків, а із застосуванням штурмових груп під прикриттям снайперів відома з Першої світової війни, набула розвитку під час Другої світової, тепер має нові елементи в застосуванні у ЗСУ.

"Тому тут не щось ой все не так, а тут класика, яка потребує нашої підтримки! Нам необхідні мільйони гривень на патрони різних снайперських калібрів. Штурмові снайперки, важкі снайперки. Приціли для дня і ночі", – каже Чорноморець.

Волонтер наголошує, що потреби ростуть з кожним днем, бо "ми або просуваємося або перемелюємо орків, які контратакують" і для успішного просування контрнаступу треба десятки мільйонів гривень.

280014408_5253493314696525_1956611825246336608_n.jpg

Робота снайпера. Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Підтримка снайперів:

Приват 4731219647256100

Пейпал lauby@meta.ua

https://send.monobank.ua/jar/7uwhtDGmiD

4441111401048883 моно

Наразі Тексти не мають змоги підтвердити достовірність розповіді. Але враховуючи те, що ми знаємо Юрія Чорноморця особисто, і те, що наразі мало інформації про способи, у які ЗСУ прориває оборону ворога, вважаємо, що цей допис варто опублікувати. Будемо вдячні за уточнення і критику від людей, які безпосередньо беруть участь у наступі.

контрнаступ зсу тактика допомога зсу снайпер

Знак гривні
Знак гривні