В Україні вироблятимуть найсучасніші машини розмінування HYDREMA 910 (ФОТО, ВІДЕО)

Данська Hydrema і хорватська DOK-ING під час конференції Ukraine Recovery Conference у Лондоні домовилися з українськими виробниками про локалізацію виробництва машин для розмінування в Україні.

Про це повідомив заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

За його словами, українська компанія Пожмашина на своїх потужностях готує виробництво у співпраці зі світовим лідером в розмінувальних машинах данською Hydrema.

"У разі замовлення від держави уряд Данії надасть фінансування, в тому числі грантове, для забезпечення потреб українських служб у такій техніці.

Це саме те відновлення, яке потрібне Україні. Закордонні партнери дають технології з розмінування – Україна надає виробничі потужності та людей.

У виграші й іноземці, які отримують нові ринки збуту, й українці, для яких створюються нові робочі місця з гідними зарплатами, а також відбувається виробниче навчання місцевих виробників", – розповів Кисилевський.

Screenshot_2-30.jpg

Машина для розмінування HYDREMA910. Фото: Hydrema

HYDREMA 910 давно стоїть на озброєнні країн НАТО і зарекомендувала себе якнайкраще у «найгарячіших» точках світу, зокрема в Афганістані, інформує Мілітарний.

18-тонна машина для розмінування HYDREMA910 призначена для ефективного знешкодження протитанкових та протипіхотних мін, що містять до 10 кг вибухових речовин.

Система розмінування машини оснащена блоком з 72 ланцюгами й дефлекторним екраном для захисту від вибуху та осколків.

Сама кабіна броньована, щоб витримувати уламки. У просторій кабіні є місця як для оператора, так інструктора, а також сидіння з поворотом, що забезпечує оператору найкращі умови для роботи. Усі основні функції керуються за допомогою джойстиків.

Крім того, як повідомив Кисилевський, підприємство А3ТЕХ-УКРАЇНА домовилось про виробництво обладнання за технологіями хорватської DOK-ING. Українські сапери вже знайомі з цією технікою: на Херсонщині з березня застосовують два механізованих комплекси розмінування DOK-ING MV-4 та MV-10, які передав Україні Фонд Говарда Баффета.

розмінування відбудова України міжнародна підтримка

Знак гривні
Знак гривні