Погода на вихідних: відпочинок під парасолями

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні в різних регіонах України відрізнятиметься: на заході — прохолодно, на решті території — спека. Але при цьому парасольки стануть у пригоді практично всім українцям.

Погода у суботу 24 червня

У суботу на сході, півдні, півночі та в центрі країни пануватиме спекотна погода (+29…+31 °С) із короткочасними дощами та грозами. Без опадів буде лише у Запорізькій та Херсонській областях. Не забувайте пити багато води, а за наявності проблем із тиском виходьте на вулицю лише до 11:00 та після 18:00.

У західних областях буде набагато прохолодніше — близько +19…+22 °С.

Погода в неділю 25 червня

У Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Дніпропетровській та Запорізькій областях термометри покажуть +27…+29 °С. На півночі та в центрі очікуються максимально комфортні +22…+24 °С, у західних регіонах — +20…+22 °С. День також буде дощовим, із грозами. Негода мине лише Дніпропетровську, Донецьку, Херсонську та Запорізьку області.

Погода в понеділок 26 червня

У понеділок на більшій частині території країни термометри покажуть +23…+25 °С. На півдні та сході буде спекотно — +28…+30 °С. Без опадів погода на початку тижня буде лише у Херсонській, Запорізькій, Львівській, Волинській, Рівненській, Київській та Житомирській областях.

Нагадуємо про алергени та УФ-випромінювання

24 червня у Запорізькій, Одеській, Херсонській та Миколаївській областях, а також у Криму індекс УФ-випромінювання досягне показника 6–7. Радимо вдень ховатися в тіні, носити максимально закритий одяг і не забувати користуватися засобами з SPF 50+. А алергікам варто утриматися від поїздок на природу — по всій Україні в повітрі фіксується висока концентрація пилку лучних трав.

Дотримуйтесь протипожежної безпеки!

24–25 червня у південних, східних та центральних областях України очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Пам'ятайте, що до пожежі може призвести не тільки недопалок або розведене багаття, а й іскри від глушника або кинута скляна пляшка, яка на сонці стане запальною лінзою.

літо довкілля прогноз погоди дощі

Знак гривні
Знак гривні