МіГ-29 Повітряних сил ЗСУ модифікували під нове озброєння (ФОТО)

В Україні модифікували МіГ-29 під нове озброєння, фотографію з таким винищувачем оприлюднили на офіційній сторінці Повітряних сил ЗСУ.

Принаймні один український МіГ-29 літає з новою і раніше небаченою системою підкрилових пілонів, зазначає Мілітарний.

Аналітики з американського оборонного видання The Drive вважають, що той факт, що ПС ЗС України вирішили опублікувати саме це фото, вказує на те, що вони раді продемонструвати ці нові можливості літака.

На тому місці, де під крилом Міг-29 зазвичай кріпляться пускові установки АКУ-470 для ракет класу «повітря-повітря» Р-27Р, тепер з’явилися абсолютно нехарактерні для цього літака пілони незрозумілого призначення.

Screenshot_1-41.jpg

Винищувач МіГ-29 українських ПС ЗСУ з новими пілонами. Фото: @air.force.ua.official

Ґрунтуючись на формі й розмірі пілона, допускається, що українські МіГ-29 отримали можливість запускати якісь масивніші боєприпаси.

"Це можуть бути пілони для перенесення високоточних авіабомб JDAM-ER, про постачання яких заявлялося раніше, але не було відомо, які літаки під них пристосували.

Інший варіант – це можуть бути ракети класу «повітря-повітря» з напівактивним радіолокаційним самонаведенням AIM-7 Sparrow, або авіаційна модифікація ракет від зенітно-ракетного комплексу IRIS-T.

Також не виключені варіанти оснащення МіГ-29 протитанковими ракетами Brimstone, протикорабельними ракетами Harpoon або ракетами «повітря-земля» Hellfire", – пише Мілітарний.

Аналітики The Drive не виключають, що йдеться про пристрої електронної підтримки (ESM) або певний радіолокаційний приймач самонаведення і попередження (RHWR). По суті, це набір пасивних датчиків, які можуть збирати розвідувальні дані шляхом виявлення певних типів електромагнітного випромінювання, зокрема тих, які використовуються радарами в системах протиповітряної оборони.

Також припускається, що українські ПС могли перейти на нову, ефективнішу тактику застосування протирадарних ракет HARM.

авіація ЗСУ модифікована зброя міг-29 пс зсу

Знак гривні
Знак гривні