Повітряні сили ЗСУ сповіщатимуть про загрози російських атак у своєму телеграм-каналі

Повітряні сили ЗСУ повідомлятимуть про загрози ракетних ударів та атак дронами-камікадзе у своєму офіційному Telegram-каналі.

Про це заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, повідомляє УП.

Ігнат нагадав, що інформацію про загрози краще брати з офіційних ресурсів про повітряні тривоги, але додав, що після багатьох запитів від журналістів та громадян Повітряні сили вирішили самостійно повідомляти про нагальні загрози в режимі онлайн.

"Дуже багато моніторингових пабліків сьогодні існує, які надають інформацію. Громадяни довіряють тому чи іншому пабліку, і постійно хочуть бачити свіжу, оновлену інформацію щодо того, хто саме і з якого напрямку і як атакує. У Повітряних силах ми теж, зрештою, будемо це робити (інформувати про основні напрямки атак), громадян це турбує, і багато запитів було від представників ЗМІ", – сказав Ігнат.

Тепер Повітряні сили ЗСУ повідомляють не просто про тривогу, а і про тип ворожих ракет чи інших повітряних цілей, а також яким курсом вони летять.

Снимок экрана 2023-06-16 111558.png

Сьогоднішні повідомлення про атаки росіян у телеграм-каналі ПС ЗСУ

Повітряні сили неодноразово наголошували, що інформування громадян про ракетні та дронові атаки росіян слід проводити акуратно, без вказування даних, які можуть видати місце розташування української ППО (як то: "зникли з радарів", "з'явились в такому то районі" і т.д.). Окремо Ігнат попереджав деякі телеграм-канали, які в режимі реального часу подавали інформацію про рух БПЛА і ракет зі скриншотами з системи "Віраж планшет", що це є злочином проти національної безпеки.

Від ТЕКСТІВ: Журналіст Дмитро Лиховій детально описував цю проблему у колонці Про ракети розказують каламутні "ваньки": що не так з оповіщеннями про повітряні тривоги і як це змінити. Він зазначив, що для належного інформування потрібно обрати визначений офіційний телеграм-канал (крім мапи тривог із додатковими позначками), адже більшість людей отримують інформацію про напрямок і походження російських "блєдін" з анонімних телеграм-каналів. Лиховій констатував, що, на жаль, саме російський телеграм став основним месенджером цієї війни: "Офіційні структури, які вчать медіаграмотності та інформаційній гігієні, радять не мати справ із тєлєгою. Але там присутні всі органи влади".

сповіщення телеграм повітряні тривоги пс зсу

Знак гривні
Знак гривні